Væg til væg tæpper

Væg til væg tæpper

Der er 378 produkter

Tæpper fra væg til væg

Væg til væg tæpper er igen blevet populære som gulvløsninger – ikke alene i grå og beige men også i form af mere markante farver. Der er faktisk mange gode grunde til, at vælge gulvtæpper til boligen.
Et gulvtæppe er nemlig med til at forbedre akustikken i et rum, da tekstil gulvbelægning stopper nogle af lydbølgerne og f...

Tæpper fra væg til væg

Væg til væg tæpper er igen blevet populære som gulvløsninger – ikke alene i grå og beige men også i form af mere markante farver. Der er faktisk mange gode grunde til, at vælge gulvtæpper til boligen.
Et gulvtæppe er nemlig med til at forbedre akustikken i et rum, da tekstil gulvbelægning stopper nogle af lydbølgerne og forhindrer, at lyden bliver kastet rundt mellem gulv-, væg-, og loftflader.
Desuden er det blødt at gå på og giver en skridsikker gulvflade. Også for børn kan et tæppe være en behagelig gulvløsning, da det er rart at lege og tumle på. Se også vores udvalg af løse tæpper.

Mindre
Mere
Viser 1 - 24 af 378 emner

Lækre uld væg til væg tæpper, blødt og behageligmed en fantastisk gang komfortVæg til væg tæpper

Væg til væg tæpper er atter blevet super populære som gulvløsning i boligen
Det er der flere grunde til:

  • Et væg til væg tæppe forbedrer akustikken i rummet og dæmper de høje lyde
  • Det er blødt og behageligt at gå på
  • Det er skridsikkert
  • Det er lækkert blødt for børnene at lege på
  • Et tæppe fra væg til væg varmer rummet.

Et væg til væg tæppe er en fantastisk nem gulv løsning, og så er det jo nemmere at støvsuge og dermed  slippe for gulvvask.

I Tæppeladen har vi gulvtæpper til ethvert af boligens rum.

Lækkert exclusivt tæppe, eller et mere billigt gulvtæppe til at skifte ud lidt oftere. Du finder alle typer gulvtæppe i Tæppeladen.

Lyst eller mørkt gulvtæppe?

En huske regel er, at et lyst tæppe gør rummet større, imens et mørkt tæppe gør det mindre. Dette er vigtigt at holde sig for øje ved valg af væg til væg tæppe.

Det er dog også værd at tænke over, at et lyst tæppe i mange tilfælde er nemmere at holde, imens så at sige alt vil være at se på et mørkt tæppe.
Et lyst lettere meleret tæppe vil således ikke kræve det samme antal støvsugninger som et mørkt tæppe.

Vedligeholdelsmæssigt er det også værd at overveje hvor i boligen tæppet skal anvendes. Et stuetæppe vil i sagens natur ikke være så udsat som et tæppe i entreén.
Et tæppe til all-rummet, hvor der måske tilberedes mad, og hvor familien samles, skal selvfølgelig kunne tåle lidt af hvert.
Til børneværelset skal du gøre dig overvejelser omkring...Skal det først og fremmest være blødt og behageligt at tumle og lege på, eller skal der lægges vægt på vedligeholdelse af gulvtæppet.


Det er værd at huske på, at et væg til væg tæppe er lyddæmpende, og vil forbedre akkustikken i ethvert rum.

Gulvtæppe i uld, eller syntetisk?

Inden man vælger om tæppet skal være et uldent tæppe eller syntetisk er det ikke uvigtigt, at man kender lidt til forskellen mellem disse luv materialer.
Uld er heller ikke bare uld. Det meste at det uld som anvendes til fremstilling af gulvtæpper kommer fra får.
Er tæpet fremstillet i det man benævner som " ren ny uld", betyder det at ulden som er anvendt kommer fra levende får, og at det ikke er genanvendt uld. Dette betyder at materialet stadig indeholder det naturlige fedtstof som afviser snavs og således gør tæppet nemt at holde.
Vælger man et syntetisk tæppe, får man andre kvaliteter. På et syntetisk tæppe vil det være nemmere at rense en plet af hvis uheldet er ude. Et syntetisk tæppe vil også have en større slidstyrke.

Luven i gulvtæppet

Luven er det garn der udgør tæppets overflade. Luven kan både være lang/kort eller som opskåret/ikke opskåret. De fleste tæpper er i dag tuftet; dvs. at de ved hjælp af en "symaskine" med mange sidestillede nåle er syet ned i et bærelag. Garnløkker, der er bukket sammen dannes, hvilket giver en stærk og smudsafvisende overflade. Af eksempler kan nævnes bouclé og berber, som har hhv. korte og lange løkker. Ved overskæring af disse garnløkker, fremkommer der nogle garnender, der vender opad. Det gør, at tæppet bliver blødere at gå på, men dermed også mindre slidstærkt. Af eksempler kan nævnes rya- og velourtæpper med opskåret luv, der er hhv. lang og kort. Tæppets egenskaber afhænger også af, hvor tæt tæppet er. Hvis luven er meget tæt, er tæppet mere slidstærkt samt mere rengøringsvenligt.

Tæppe i uld eller kunstfibre?

Luven i tæppet kan enten bestå af uld eller kunstfibre, og begge dele er lige "naturlige" i tæpper. Valget afhænger af tæppets brug. Syntetiske fibre er meget slidstærke og optager ikke så let fugtighed. Uldfibre er derimod bløde og har en stor genrejsningsevne pga. en god indbygget elasticitet.

Tæppets bagside

Tæppets bagside betyder lige så meget for komforten og slidstyrken som den synlige overflade. Der er skumbagside på de fleste tæpper, og hvis den er tyk og blød, bliver tæppet ligeledes blødt at gå på. Slidstyrken afhænger også af bagsidens materiale, tykkelse og fasthed.