Er uheldet ude, og du har spildt, eller på anden måde har fået en plet på dit nye tæppe, er der hjælp at hente. Se og følg vores pletfjerner nøgle

 Ege tæppers pletfjerner nøgle

Afføring Fugt pletten med lige dele vand og ufarvet husholdningseddike. Efter 10 minutter duppes skiftevis med fugtige og tørre klude. Dup efter med vand tilsat et desinfektionsmiddel, f.eks. Rodalon. Asfalt Blød pletten op med margarine i ca. ½ døgn. Fjern derefter pletten med så lidt rensebenzin som muligt. Aske Undgå at bruge væsker på pletten. Efter støvsugning kan med fordel anvendes et tørrensemiddel, f.eks. Sapur.
 Bejdse  Hvis bejdsen er på vandbasis, renses pletten med en klud vredet let op i vand. Hvis bejdsen er på spritbasis, renses pletten med en
klud fugtet med husholdningssprit.
 Blod  Sug straks op og dup med en klud vredet op i koldt vand tilsat 2 spsk. salt pr. liter vand.  Blæk  På syntetiske tæpper duppes med en klud fugtet med salmiakspiritus 8%. På tæpper indeholdende uld duppes med en klud fugtet med vand. Eventuelle farverester bleges med ege blegerecept
eller Chemspec Dye Gone.
 Bonevoks  Dup med en klud fugtet med terpentin. Celluloselak og -lim  Dup med en klud fugtet med acetone. Chokolade og chokoladeis Dup med en klud fugtet med rensebenzin.
 Fedt  Dup med en klud fugtet med rensebenzin.  Fløde  Dup med en klud fugtet med rensebenzin.  Frugtsaft Eventuelle farverester bleges med ege blegerecept eller Chemspec Dye Gone.
 Gips  Undgå at bruge væsker på pletten. Efter støvsugning kan med fordel anvendes et tørrensemiddel, f.eks. Sapur.  Græs Eventuelle farverester bleges med ege blegerecept.  Harpiks Dup forsigtigt med en blanding af lige dele husholdningssprit og terpentin.
 Is Dup med en klud fugtet med rensebenzin.  Kaffe Eventuelle farverester bleges med ege blegerecept eller Chemspec Dye Gone.  Kuglepen Dup med en klud fugtet med husholdningssprit.
Lampeolie Dup med en klud fugtet med rensebenzin. Likør Eventuelle farverester bleges med ege blegerecept eller Chemspec Dye Gone. Læbestift Dup med en klud fugtet med rensebenzin.
Madkulør Dup med en klud fugtet med rensebenzin. Madolie Dup med en klud fugtet med rensebenzin. Maling Ved vandbaseret maling følg førstehjælp trin 1-3. Maling baseret på opløsningsmiddel fjernes med det anbefalede middel angivet på emballagen.
Mascara Dup med en klud fugtet med rensebenzin. Motorolie Dup med en klud fugtet med rensebenzin. Murestøv Undgå at bruge væsker på pletten. Efter støvsugning kan med fordel anvendes et tørrensemiddel, f.eks. Sapur.
Neglelak Dup med en klud fugtet med acetone. Hvis førstehjælpens trin 1-3 ikke fjerner pletten, følg da nedenstående pletnøgle. Anvend altid kun rene hvide klude til de følgende råd. Olie - sort smøreolie Dup med en klud fugtet med rensebenzin. Opkast Fugt pletten med lige dele vand og ufarvet husholdningseddike. Efter 10 minutter duppes skiftevis med fugtige og tørre klude. Eventuel lugt fjernes med et desinfektionsmiddel, f.eks. Rodalon.
Rust Behandl pletten med rustfjerningsmiddel. Følg brugsanvisningen. Rødbedesaft Behandl pletten med natriumdithionit. 1 tsk. opløses i 1 kop lunken vand. Dup pletten med opløsningen. Dup efter med vand og tørre klude. Silikone Hvis silikonen ikke er trådt ned i tæppet, så lad det være, til det er hærdet, og skrab det herefter op med en sløv kniv. Hvis silikonen er trådt ned i tæppet, skrabes så meget som muligt op med en sløv kniv. Brug evt. silikonefjerner, dog ikke på tæpper indeholdende polyamid. Følg brugsanvisningen nøje.
Skosværte Dup med en klud fugtet med rensebenzin. Eventuelle farverester bleges med ege blegerecept eller Chemspec Dye Gone. Smør Dup med en klud fugtet med rensebenzin. Sod Dup med en klud fugtet med rensebenzin.
Sodavand Eventuelle farverester bleges med ege blegerecept eller Chemspec Dye Gone. Sovs Dup med en klud fugtet med rensebenzin. Eventuelle farverester bleges med ege blegerecept eller Chemspec Dye Gone. Stearin Fjern så meget som muligt med f.eks. en sløv kniv og støvsug
samtidig. Dup med en klud fugtet med rensebenzin.
Te Eventuelle farverester bleges med ege blegerecept eller Chemspec Dye Gone. Tjære Blød pletten op med margarine i ca. ½ døgn. Fjern derefter pletten med så lidt rensebenzin som muligt. Tomatketchup Eventuelle farverester bleges med ege blegerecept eller Chemspec Dye Gone.
Træbeskyttelsesmidler Ved vandbaserede produkter følges førstehjælp trin 1-3. Produkter baseret på opløsningsmiddel fjernes med det anbefalede middel angivet på emballagen. Tuschpen Hvis pennen er på vandbasis, duppes pletten med en klud vredet let op i vand. Hvis pennen er på spritbasis, duppes pletten med en klud fugtet med husholdningssprit. Tyggegummi Læg en pose med is på pletten, indtil den bliver hård. Fjern så meget som muligt med f.eks. en sløv kniv og dup med en klud fugtet med rensebenzin.
Urin Fugt pletten med lige dele vand og ufarvet husholdningseddike. Efter 10 minutter duppes skiftevis med fugtige og tørre klude. Dup efter med vand tilsat et desinfektionsmiddel, f.eks. Rodalon. Vejsalt Skjolder fra vejsalt fjernes ved anvendelse af ekstraktionsmaskine. Der bruges en blanding bestående af 15 liter vand og 1 liter eddikesyre 25%. Vin Eventuelle farverester bleges med ege blegerecept eller Chemspec Dye Gone.
Æg Dup pletten med en klud vredet op i lunkent vand tilsat salmiakspiritus. Brug ½ dl salmiakspiritus 8% til 2½ liter vand. Dup efter med rent vand og derefter med tørre klude.